Yeni Kayıtlı Öğrencilerin Ders Muafiyeti ile İlgili Duyuru

Sıkça Sorulan Sorular:


Soru: Başka önlisans veya lisans programının kayıtlı öğrencisiyim veya mezunuyum. Uygun olan tüm derslerden muaf olabilir miyim?

Cevap: Hayır. Yalnızca ortak zorunlu dersler olan ve en az CC başarı şartı sağlanan Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve İngilizce derslerinden muaf olabilirsiniz.


Soru: Başka önlisans veya lisans programından kaydım silindi veya kaydımı sildirdim. Uygun olan tüm derslerden muaf olabilir miyim?

Cevap: Evet, en az CC başarı şartı sağlanıyorsa ve son 5 yıl içinde başarılı olmuşsanız muaf olabilirsiniz.. Ancak, açık ve uzaktan öğretim programları için sadece ortak zorunlu derslerden muaf olabilirsiniz. Ayrıca, son 5 yıl şartı ortak zorunlu dersler ve Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersi için uygulanmaz.


Dönem başındaki muafiyet değerlendirmeleri yatay geçiş ile kayıt olan ve yeni kayıt olan öğrenciler için yapılmaktadır. Eylül ayındaki ders kayıtları sırasında müfredatınızdaki almanız gereken tüm dersleri seçiniz.Daha sonra, muaf olduğunuz dersler yönetmelik ve yönergenin ilgili maddelerine göre değerlendirilip sisteminize işlenecektir.

ONLİNE MUAFİYET BAŞVURUSU İÇİN ; https://basvuru.kku.edu.tr/Programlar2.aspx adresindeki muafiyet başvuru linkini (aktif olduğunda) kullanabilirsiniz.

Yönetmeliğin Ders Muafiyeti ile ilgili maddesi:

Yönergenin Ders Muafiyeti ile İlgili Kısımları:

Yönetmelik ve yönergenin tümü için: https://oidb.kku.edu.tr/Idari


Not: Açıklamalardaki ders muafiyet şartlarını taşımayanların muafiyet başvurusu yapmaması rica olunur.