Keskin Meslek Yüksekokulu’nda Uyuşturucuyla Mücadele ve Farkındalık Eğitimleri Gerçekleştirildi. 

Keskin Meslek Yüksekokulu 108 nolu derslikte 05 Şubat 2024 Bağımlılıkla Mücadele ve Siber Zorbalık Eğitimi Gerçekleştirildi. Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele Kısım Amirliği ve Keskin İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde Narkotik Kısım Amiri Hasan Hüseyin Uysal, Siber Suçlarla Mücadele Kısım Amiri Burak Haykır ve Keskin Jandarma İlçe Trafik Tim Komutanı 8 Kademeli Jandarma Uzman Çavuş Ümit Özdemir konuk edildi.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin katıldığı eğitimlerde uyuşturucu bağımlılığı, uyuşturucu kullanım oranları ve yaş dağılımı, tehlikeli madde türleri ve ölümcül etikleri, bağımlılık, bağımlılığın altında yatan nedenler, çevresel faktörler, bağımlılık türleri, bağımlılık döngüsü, bağımlılık belirtileri ve uyuşturucu madde farkındalığı konuları üzerinde duruldu. Verilen eğitimde “İki Ekmek” isimli kısa film gösterimi de gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen ikinci oturumda ise Siber Zorbalık teması ele alındı. Siber zorbalık, siber zorbalık türleri, siber zorbalıktan korunmak için alınması gereken önlemler, olumsuz bir durumda başvurulacak makamlar ve dolandırıcılık konuları üzerinde durulan oturumda “Dijital Ayak İzi” ve sanal güvenlik konuları işlendi. 

Son oturumda ise trafik ve trafik kuralları, trafik cezaları ve yaptırımlar, ölümlü kazaların nedenleri, alkol ve madde bağımlılığının trafikte yarattığı tehlikeler ele alındı. Verilen eğitim öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularının cevaplanması ile son buldu.