8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Keskin Meslek Yüksekokulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Destek Projesi kapsamında olan ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKGPRO)- Hitit Üniversitesi- Kırıkkale Üniversitesinin ortak yürüttüğü “Yeni İstihdam Alanları İçin Yeni Yetenekler Projesi" kapsamında 8 Mart 2024 tarihinde Keskin MYO salonunda öğrencilerimize ve akademik personelimize yönelik eğitim ve  konferans düzenlendi. 

Endüstri Mühendisliği Bölümü Araş. Gör. Dr. Ali Fırat İnal'ın projenin temel amacı, faaliyetleri ve eğitim programları hakkında bilgi verdiği etkinlikte İnal, toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanarak istihdam edilebilirliğin ve istihdamın artırılması için sürdürülebilir yapılar oluşturması amacıyla yürütüldüğünün üzerinde durdu. Projenin sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü talebini karşılayabilecek gençlerin eğitilmesinin hedeflediğini aktaran İnal, bu hedefler doğrultusunda CNC programlama eğitimi, yapay zekâ eğitimi, veri madenciliği eğitimi, kurumsal kaynak planlaması eğitimi ve endüstriyel robot programlama eğitimlerini verdiklerini belirtti. 

İnal konuşmasında özellikle kadın istihdamına önem verdiklerini ve eğitimlerin kontenjanlarının yarısının kadınlara ayrıldığını açıkladı. Proje kapsamında insana yakışır iş, eşitlik ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturmak için özellikle meslek yüksek okullarından mezun olan öğrencilerin hedef alındığını belirtti. 

Gerçekleştirilen eğitimin ardından Keskin Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hasan KAYA da “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” konulu bir konferans gerçekleştirdi. Kaya, dünya kadınlar gününün kökenleri, uygarlıklar ve ülkelerin kadına bakış açısını mitolojilerden örnekler vererek anlattı. 

Kaya özellikle Türk mitolojisinde kadına bakış açısı ile öğrencilerin dikkatini çektiği konuşmasında ayrıca günümüzde kadın, kadının toplumsal rolleri üzerinde durarak kadınlarımızın toplumsal kalkınmaya ve istihdam oranlarına ilişkini istatistiki bilgiler verdi.

Gerçekleştirilen eğitim ve konferans sonrasında öğrencilerin ve akademisyenlerin soruları cevaplandı. Etkinlik öğrencilere ufak hediyeler ve ikram verilmesi ile son buldu.